Moisès Sala

 

 

 És pianista, arranjador, compositor, conferenciant i economista, a més d’un dels principals exponents i referents del país en la direcció de Gospel Choir comptant, a dia d’avui, amb una ampla experiència avalada per la seva trajectòria al capdavant d’una de les formacions nacionals i estatals de major prestigi, els TGVCHOIR.

Realitza periòdicament nombroses Masterclass, Seminaris i Tallers de gospel arreu de la península, Balears i Canàries per a diverses entitats públiques i privades, formacions corals professionals i amateurs i associacions empresarials.

Forma part del professorat del Curs de Postgrau d’Educació Musical i Creació, dirigit pel Dr. Josep Gustems de la Universitat de Barcelona. També imparteix els Cursos d’Estiu de Gospel de la Universitat de Girona des de l’any 2006.

Vinculat amb el seu projecte personal d’acció solidària i responsabilitat social a favor de la infància GOSPELsenseFRONTERES®, ha portat el seu taller de gospel als nens i nenes de Tuléar (Madagascar), de Pondicherry (Índia) i de Kuwonku (Gàmbia) a més de col·laborar amb entitats nacionals i internacionals que treballen amb persones amb risc d’exclusió social al nostre territori i amb infants que pateixen diverses malalties (Síndrome de Rett, plantes d’Oncologia Infantil dels diversos hospitals del nostre país, Síndrome d’Asperger, lepra a l’Índia, noma a Senegal,…)

“Amb GOSPELSENSEFRONTERES dediquem a la infància i als somriures dels més petitons tot el nostre esforç, rigor, creació i exigència musical. És llavors quan el nostre gospel pren una dimensió meteòrica, humana, transversal i sincera.”  – Moisès  Sala (fundador de TGVCHOIR – GSF).

Diverses firmes nacionals i internacionals i associacions empresarials també han viscut l’experiència de les seves classes, tallers  i conferències (Hipra, Leti, Boehringer Ingelheim, Amgen, Louis Vuitton, YPO Young Presidents Organization, Fòrum Impulsa, entre d’altres).

A nivell europeu realitza habitualment stages de gospel a diferents països del continent. En el darrer any, en concret, ha impartit el taller de gospel a la Tbilisi State University amb més de 500 cantants procedents de USA, Rússia, Ucraïna, Singapur, Japó, Kazakhstan i Georgia.

També forma part, el 2017 i 2018, del professorat del Gospel Rising Festival (Irlanda) on ha aconseguit, amb el seu programa ‘What is Gospel’, connectar els cors irlandesos amb la seva visió particular i creativa del gospel.

Amb la seva formació, els TGVCHOIR, ha compartit cartell amb artistes nacionals i internacionals com Natalie Cole, Gloria Gaynor, Jorge Drexler, Lluís Llach, Maceo Parker i Sharrie Williams a més d’actuar, de forma exclusiva, amb Golden Gate Quartet, Soweto Gospel Choir, Joyful Gospel Singers (New Orleans) i els Northern Kentucky Brotherhood Singers, entre d’altres.

És l’autor de la música del Poema als Voluntaris de Miquel Martí i Pol, encàrrec directe de la Generalitat de Catalunya, que enregistra de la mà de la Fundació Obra Social La Caixa i estrena el desembre de 2012 a l’Auditori de Barcelona.

Fou la primera formació de gospel en ser escollits per participar al Disc de La Marató de TV3, el 2011. També participà en solitari en La Marató contra la Pobresa, una edició especial de TV3 el 2012.

Avalen la seva trajectòria més de 250 tallers nacionals i internacionals, pels quals han passat prop de 18.000 cantants. També més de 300 concerts amb la seva formació havent arribat a prop de 200.000 persones de públic i gairebé 2/3 dels concerts amb les entrades exhaurides.