Ramon Escalé

 

 

Director de cor, pianistacompositor i arranjador

“Durant més de quinze anys s’ha endinsat en el món del Gospel col·laborant amb figures internacionals com ara London Community Gospel Choir (UK), Linda Tillery & The Cultural Heritage Choir (USA), Andrea Encinas (UK), Lurine Cato (UK), Trey McLaughlin and The Sounds of Zamar (USA), Monica Bernassola (Itàlia), Jason Taylor (USA), Joakim Arenius (Suècia), Emmanuel D’Job (Camerun), Safari Children’s Choir (Uganda) i molts d’altres. Això li ha permès experimentar i madurar una pedagogia específica per transmetre tota l’energia i característiques musicals d’aquest estil, adaptant-lo a la sonoritat i la idiosincràsia dels cors i cantants europeus.

Durant tot aquest temps ha desenvolupat la seva activitat pedagògica impartint al voltant de 100 workshops, majoritàriament a Catalunya però també a Menorca, Madrid, Sevilla, Mallorca, Burgos, Miranda de Ebro, Tenerife i Pamplona, així com a França, Itàlia, Anglaterra i Uganda.

Gràcies a l’associació amb entitats i fundacions com el British Gospel Arts (London) i el Music Mission Trips (USA), ha aprofundit en els diferents estils i tècniques del Gospel, interioritzant la gran espiritualitat i energia que els caracteritzen.

Actualment dirigeix els cors Barcelona Gospel Messengers, Esclat Gospel Singers (Manresa) i els Cors Gospel del Conservatori del Liceu (Barcelona). És fundador i director del Messenger Gospel College, una de les primeres escoles dedicada a aquest gènere i coordina la Xarxa Gospel de Catalunya. També, des de l’any 2005, és director pedagògic i artístic del Campus Internacional Gospel de Rajadell.

Com a pianista, arranjador i director de la Barcelona Big Latin Band, ha col·laborat amb Chucho Valdés, Omara Portuondo, Paquito d’Rivera i Jerry González.

Va guanyar el Premi Enderrock al millor disc de jazz en el 2013 amb la Big Latin Band i en el 2017 per Be here now: un tribut a George Harrison, amb BCN Gospel Messengers.