Saltar al contenido

Ens va moure des del principi… és el motor que ens empeny…

L’edició anterior vam dedicar els beneficis al projecte «Sense llar i habitatge» de Càritas. En concret van anar a la casa d’acollida “Mossèn Pere Oliveras”, un equipament per a 16 persones en situació de vulnerabilitat i risc d’exclusió social. (Vegeu aquí la notícia)

Aquest any va per Càritas de nou. Càritas és una entitat de l’Església catòlica que treballa per ajudar a persones en situació de pobresa i risc d’exclusió social tot oferint-lis eines i recursos perquè puguin liderar el seu projecte de vida. Oferir-lis una nova oportunitat és possible gràcies a l’ajuda desinteressada de tota la ciutadania.

Enguany els diners que recaptem a GospelFest aniran destinats íntegrament als projectes per a la gent gran amb el que es faciliten que es puguin crear llaços d’amistat i gaudir d’una estona de diversió i relació grupal, activitats d’estiu etc tan important també en aquesta època de la vida.

Fer-se gran no és sinònim de soledat però si és una etapa on ens podem trobar més sols per la pèrdua de persones properes o perquè la distància amb la família és més gran del que voldrien. Envellir no ha de ser considerat un problema ni una càrrega social. Per això, Càritas té cura d’aquelles persones grans més vulnerables, aquelles que disposen d’escassos mitjans econòmics, que tenen dependència física i/o social i/o que no compten amb una xarxa relacional de suport. I ho fa de diferents maneres:

  • Oferint serveis de proximitat que van des de l’atenció al domicili fins als pisos compartits, habitatges amb suport i serveis a domicili.
  • Promovent projectes de relació grupal en parròquies o d’acompanyament individual a domicili o en residències. Aquest és que es vincula als «Tramats de vida»
  • Organitzant unes vacances d’estiu fora de la seva ciutat, en un ambient agradable i envoltats de natura.

L’objectiu és treballar en l’àmbit de la vellesa fomentant la participació, la convivència, la independència, l’autorealització, l’autonomia i potenciant les capacitats, de manera que les persones ateses tinguin una vellesa digna.

Participa a Gospelfest i tots els beneficis del concert aniran íntegrament dedicats al programa de gent gran de Càritas Diocesana de Barcelona. Acabem, junts, amb la soledat no volguda.

I solidari també perquè tots aportem: directors, músics, cantaires, organitzadors, tècnics, voluntaris, públic, entitats que col·laboren i qualsevol persona que ens llegeixi i / o escolti durant aquests mesos.

Durant el mes de desembre de 2020 vam organitzar un banc d’aliments virtual i vam recollir 2205 euros, que vam distribuir entre les 7 propostes que ens van fer arribar.

Ara, si vols col·laborar, podràs venir de públic i/o participar del projecte fent un donatiu.